top of page
post087752

Hjernerystelser i toppidretten






Har du fulgt med i media i det siste, har du kanskje fått med deg oppslagene om fotballspiller Runa Lillegård i VIF og langrennsløper Heidi Weng?


Begge kvinner i idretten, begge med hjernerystelse - og ut ifra det de selv forteller, virker begge å ha fått utrolig dårlig oppfølging av sine egne klubber. Dette står for oss som en bekreftelse på at foreningen og det arbeidet vi gjør er viktig.


Det er nedslående å se at idrettsklubber i Norge tydeligvis mangler tilstrekkelig kunnskap om en av de vanligste lidelsene som påvirker idrettsutøvere. Som medlemmer av Hjernerystelsesforeningen vet vi hvor avgjørende det er med rask og adekvat oppfølging fra helsepersonell som forstår de langvarige ettervirkningene av hjernerystelser. Og for utøvere som jobber og lever under høyt prestasjonspress, er det særdeles viktig med behandlingsapparat som forstår kompleksiteten i denne tilstanden.


Dessverre er det mange helsepersonell som kun er kjent med kortvarige tilfeller, og undervurderer de langvarige ettervirkningene.


Noe som fører til mye usikkerhet og manglende forståelse for pasientenes situasjon. Mange pasienter får høre ting som "du burde ha blitt frisk nå", dersom de har symptomer utover to måneder.


Derfor tyr mange til ukyndige behandlere, feilaktige treningsrutiner eller ineffektive behandlingsplaner. I tillegg blir lidelser som ikke blir anerkjent av leger, forsikringsselskaper og NAV, en ekstra belastning.


En belastning som ikke burde være nødvendig.


Hjernerystelser påvirker tusenvis av mennesker hvert år, og det er viktig at idrettsklubber og helsepersonell får den kunnskapen de trenger for å gi riktig oppfølging.


La oss jobbe for bedre forståelse, behandling og støtte - til de som trenger det.


Sammen kan vi gjøre en forskjell!




Bilder fra NRK.no

256 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

コメント


bottom of page